ONDERWIJSMIDDAG NVBe

Op 12 november organiseert de Nederlandse Vereniging voor Bio-ethiek (NVBe) weer haar jaarlijkse onderwijsmiddag; een inspiratiemiddag voor docenten van (bio-)ethiek onderwijs aan niet-filosofen.

Dit jaar is het thema van de onderwijsmiddag: onderwijs over wetenschappelijke integriteit.

4 inspirerende sprekers zullen op een interactieve manier laten zien hoe zij hun onderwijs over wetenschappelijke integriteit vorm geven en ook vertellen waarom ze dat op die manier doen:

– Dr. Luca Consoli van de Radboud Universiteit Nijmegen
https://www.ru.nl/personen/consoli-l/
– Dr. Els Maeckelberge van het UMCG
https://www.rug.nl/staff/e.l.m.maeckelberghe/ 
– Drs. Giulia Inguaggiato van het Amsterdam UMC, locatie VUmc https://research.vumc.nl/en/persons/giulia-inguaggiato *
– Dr. Mariëtte van den Hoven van de Universiteit Utrecht https://www.uu.nl/medewerkers/MAvandenHoven/Profiel
* Drs. Giulia Inguaggiato vervangt haar collega dr. Margreet Stolper die aanvankelijk zou presenteren maar helaas verhinderd is. De presentatie van mw Inguaggiato zal in het Engels zijn.

Er zullen verschillende werkvormen aan bod komen en er is de tijd voor discussie over verschillende invullingen van wetenschappelijke integriteitsonderwijs.

U bent van harte welkom!

De middag zal plaats vinden in het Huis, een mooie locatie in het centrum van Utrecht (zie https://www.hethuisutrecht.nl) Boorstraat 107 Utrecht. De middag duurt van 13.30 tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 met koffie en thee). Aansluitend zal er een borrel zijn tot 17.30 uur. Meld u nu aan door te mailen naar: ledenadministratie@nvbe.nl

NVBe-leden kunnen gratis deelnemen. Van institutionele leden mogen 5 medewerkers gratis deelnemen. Niet-leden betalen 17,50. Zij zullen na aanmelding een factuur hiervoor ontvangen.

Natuurlijk mag u dit bericht verder verspreiden onder mogelijk geïnteresseerden.